Jump to content

Welcome to 205GTIDrivers.com
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
 
 

Photo

V6 Tacho Ecu Output To 205 Rev Counter


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
GazMav

GazMav
  • Passengers
  • 28 posts
Joined: 25 Aug 2015
  • Name:Gary
  • Location:Manchester, Lancashire

Hi again guys,

 

I'm having trouble getting my rev counter to work with the 406 ECU.

I have wire 426 (Pin 43 from the ECU) to the tacho wire on the brown 205 plug.

 

I have modded the rev counter using this guide:

http://forum.205gtid...14881&p=1061606

 

I have nothing on the rev counter and when I hook up a frequency counter on the tach wire, it measures all over the place and not the 22hz autodata says.

 

I'm stuck at the moment so any help at all would be really appreciated.

 

I'm guessing this could be an earth problem as I also don't get an earth on the blue coolant sensor which Autodata says should go straight to negative?

 

Thanks for you time guys.

 

Gaz

 

 



#2
j_turnell

j_turnell
  • Pitcrew+
  • 4,146 posts
Joined: 02 Jan 2004
  • Name:James
  • Location:Northants
Garage View Garage

Try this way and see how you get on, certainly works for the gti-6 and aftermarket ecu's

 

http://forum.205gtid...howtopic=139234



#3
Goliath

Goliath
  • Drivers+
  • 1,302 posts
Joined: 25 Oct 2007
  • Name:G
  • Location:Bristol

I used a rev counter from a citroen zx (I think) and it all just worked first time. I didn't have to modify anything.



#4
GazMav

GazMav
  • Passengers
  • 28 posts
Joined: 25 Aug 2015
  • Name:Gary
  • Location:Manchester, Lancashire

Cheers guys,

Will try that James, I checked the GTI-6 ECU on autodata and it looks the same output for the 406 so should work.

 

Thanks Goliath, didn't even think about using one from another car, I'll look into it if the above doesn't work.